Despre vacante cu yoga…

img_2369                       Tocmai ce m-am intors din Yoga Wellness Retreat si-am zis sa vin in intampinarea celor care se gandesc sa-si petreaca concediul un pic altfel intr-un mod mult mai placut si mult mai relaxant. Dar sa incep cu inceputul si anume cu descrierea denumirii acestei vacante.

Daca „Yoga” iti suna cunoscut inseamna ca din start ai o idee despre ce e vorba, si nu, nu e vorba de spirale. E vorba despre conectare, uniune, constientizare. Daca iti suna prea filozofic atunci trebuie sa participi la cateva clase de yoga pentru a-ti face o idee despre ce e vorba.

Wellness, ei bine aici recunosc ca e doar marketing. Nu ar avea ce sa caute langa „yoga” pentru ca prin yoga obtii echilibru in toate planurile la nivel fizic, energetic, mental, spiritual iar starea de bine, sanatate, frumusete care sunt cuprinse in ceea ce inseamna wellness se gasesc deja in yoga. Astfel ca, avand in vedere ca „wellness” e un termen mult mai cunoscut, l-am adauga alaturi de „yoga”

Retreat. Putem sa-i spunem un concediu mai deosebit, fara all inclusive si nopti pierdute fara sens sau putem sa-i spunem o retragere din activitatea zilnica pentru incarcarea bateriilor.

Deci, in concluzie, mergem intr-un loc retras, frumos, linistit pentru a face yoga, a ne odihni, a ne incarca bateriile si a ne echilibra pe toate planurile.

Bun, acum ca am stablit ce inseamna aceasta vacanta sa trecem mai departe. Cat de avansat ar trebui sa fiu?..probabil ca e urmatoarea intrebare pe care ti-o pui. Nu trebuie sa fii avansat cum nu trebuie sa fii incepator. Este suficient sa stii ce este „Yoga” si trebuie doar sa fii deschis provocarilor si sa accepti faptul ca ceea ce ti se va intampla acolo ti se va intampla cu un sens, pe care nu il vezi pe moment dar pe care o sa-l intelegi mai tarziu in momentul care vei realiza diverse lucruri te vei schimba sau vei vedea lucrurile dintr-un alt punct de vedere.

Locatia, este una izolata in care te poti odihni linistit, unde poti manca sanatos, unde iti poti desfasura in liniste clasele de yoga si workshop-urile, in speta un hotel micut pe malul marii  sau la munte o pensiune frumoasa cu camere cu vedere la natura.

Cine mai vine? In principiu oameni deschisi, prietenosi, iubitori de yoga, de natura si de oameni. Oameni care nu te vor judeca, care vor glumi, vor dansa, vor rade si cu care cu siguranta vei ramane prieten chiar daca scopul tau nu e asta.

thumb_IMG_1793_1024Care este programul? Programul este unul care pare incarcat la prima vedere dar odata ce vei incepe vei vedea ca este relaxant si energia ta va incepe sa creasca simultan cu adaptarea la program. Programul  incepe de dimineata de la 6:30 cu yoga, apoi workshop, timp iber, din nou clasa iar seara meditatie si un documentar scurt despre yoga. Vei avea timp sa meditezi, sa citesi o carte, sa vezi un documentar, sa razi, sa te plimbi, sa socializezi, timp doar pentru tine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *